MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Topíte, topíte a pořád hodně platíte? Už nemusíte!

Zimní počasí se blíží stále rychleji. Díky sychravému počasí jsme již zahájili topnou sezónu. To má za následek samozřejmě větší odběr, elektřiny, ply

Post

V klatovském muzeu můžete obdivovat legendární stavebnici Merkur

Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech zaplnila legendární stavebnice Merkur. Zahájil ji její největší světový sběratel Jiří Mládek. Expozici můž

Post

Soutěž Technika má zlaté dno má své vítěze

Sedmnáct týmů tvořených vždy dvěma žáky střední školy a dvěma žáky partnerské základní školy se opět sešlo v kinosále Středního odborného učiliště ele

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě